Dordrecht leest voor

Dordrecht leest voor biedt tijdens de boekenmarkt een gevarieerd voorleesprogramma voor jong tot oud. Ervaar de magie van voorlezen en bezoek één of meerdere activiteiten.

1

Stadsbieb: Voorleespret met kinderen

13.45, 14.45 en 15.45 uur

Op het podium voor de stadsbieb organiseren we gezellige en interactieve voorleesmomenten met kinderen. We lezen voor in het thema van de boekenmarkt: geluiden uit het verleden. 

3

Statenplein: Doe mee aan de boekenquiz

14.15, 15.15 en 16.25 uur

Meerdere keren op de dag spelen we de boekenquiz met bezoekers van de boekenmarkt. Test je kennis en speel mee met het boeken ABC. Je kunt leuke prijzen winnen. Zien we je op het Statenplein?

2

Dordrechts Museum: Silent reading

13.30, 14.30 en 15.20 uur

In de tuin van het Dordrechts Museum kan je meedoen aan silent reading. Je leent een koptelefoon en je hoort een gedicht, een verhaal, een column… helemaal voor jou alleen. Een tof momentje voor jezelf, even weg van alle drukte en geroezemoes van de boekenmarkt.

4

Kunstkerk: Voorleesdiner Ik ben alles

2 juli vanaf 17.00 uur

 

Moe van het rondlopen op de boekenmarkt? Eindig je boekenmarktbezoek met het voorleesdiner in de Kunstkerk. De Kunstkerk verzorgt een heerlijk 3-gangenmenu en wij verwennen je vóór elke gang met gedichten en verhalen. Reserveer via de QR code om zeker te zijn van een plaatsje.

 

Dordrecht leest voor is een project van Stichting Voorlezen en de Bibliotheek AanZet.

Meer informatie: Facebook en Instagram Dordrecht leest voor.

5

GROENMARKT KINDERMARKT

Het domein voor de kinderen is ook dit jaar weer de Groenmarkt, voor de deur van Kinderboekwinkel De Giraf. Het ziet er daar altijd feestelijk uit met de gekleurde zeiltjes op mini-marktkraampjes. De jonge handelaren verkopen hier wat ze kwijt willen en dat varieert van (kinder)boeken, speelgoed en puzzels tot zelfgemaakte koekjes. Wees lief voor ze en ding niet teveel af, het is al spannend genoeg voor ze.

Ga lekker even rondstruinen daar, koop iets (kleins) en maak een kind blij. Wie weet zit er dit jaar ook weer een muzikantje die wat centjes probeert te verdienen.

En dan is er dit jaar ook nog eens een hele berg LEGO!

Bij mooi weer ligt deze buiten op de stoep en kunnen kinderen vrij bouwen. Ben je al wat ouder dan dagen we je uit: Maak een zelfportrer of mozaiek en presenteer deze. Wie weet win je wel een mooi LEGO-boek.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics