De Kunstkerk

3

DE KUNSTKERK 13.00, 14.00, 15.00 UUR

De Kunstkerk staat midden in het parcours van de Boekenmarkt en daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Achter de verblindend mooie koper/messing gevel van Studio Job aan de Augustijnenkamp vindt u een prachtige tentoonstellingsruimte met vandaag extra aandacht voor het verhaal achter ’NatuurlijkSportief’. Vanaf de Museumstraat kunt u trouwens ook naar binnen.

De initiatiefnemer, Teun van der Klis, neemt u mee naar de achtergronden van deze ’beweeg methode en geeft een schets van de verschillende mogelijkheden van deze bijzondere manier van sporten.

Henk Nugteren leest uit ‘Lopen is vallen naar de horizon’

DE KUNSTKERK 13.30, 14.30, 15.30 UUR

Henk Nugteren publiceerde als onderzoeker aan de TU Delft hoofdzakelijk wetenschappelijke boeken en artikelen. In 2005 schreef hij een (hardloop)verhaal voor het toen literaire hardlooptijdschrift ’42. Vijftien jaar globetrotten leverde echter ook een schat aan sterke verhalen op die hij vertelt aan ieder die het maar horen wil, of niet. En bij een marathonloper – zijn beste tijd 2.21.26 – zitten daar uiteraard hardloopverhalen bij.

Vanaf 2003 schreef hij in het clubmagazine van atletiekvereniging Parthenon in Dordrecht columns over atletiek en ontwikkelingen in die sport. Daar ging hij mee door toen Parthenon en Hercules in 2016 fuseerden tot de omnivereniging Fortius.

Binnenkort verschijnt van hem de bundel ‘Lopen is vallen naar de horizon’, een selectie uit de columns tot nu toe. Uit die bundel leest Henk Nugteren in de Kunstkerk één of meer columns voor.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics