Terugblik

Het zit er weer op: na ruim een halfjaar voorbereiding was het op 1 juli weer het moment van de Dordtse Boekenmarkt. Een mooi parcours met ruim 450 boekenkramen in een cirkellint door de historische binnenstad.

Het was een warme 23e Dordtse Boekenmarkt en mede daardoor kwam de markt wat later op gang. Maar toch, tot het einde van de markt bleef het druk in de stad, een goed teken voor de deelnemers. Velen hadden een goede tot zelf uitstekende verkoopdag!

Een mooie tentoonstelling “van Bijbel tot Taal” met een groot aantal antieke Statenbijbels in de Centrale Bibliotheek. En met veel bezoekers gedurende de maand juni en natuurlijk ook tijdens de Boekenmarkt.

Op de zaterdagavond een lezing door twee heren over de Dordtse synode en de Statenbijbel. Herman Pleij en Jaap Goedegebuure vonden een groot en aandachtig publiek in de grote zaal van The Movies.

Op de zondag uiteraard een goed bezochte Dordtse Boekenmarkt, muziek op vijf podia en een vol auditorium van Art&Dining voor de uitreiking van de ANV/Debutantenprijs.

Kortom, een feestje voor iedereen.

En een dankjewel voor iedereen die heeft meegeholpen er een feestje van te maken.

Tot de 24e editie op 7 juli 2019.

Herman Koekkoek
voorzitter Stichting Kunstrondje Plus

mede namens: Bart van Aanholt, Kim Cohen, Evelien Holster, Jeroen Landa, Manja Slingerland, Corinde den Toonder, Eva Lintjes, Ank Verschoor, Wilma de Prie, Arij Boogerman, Ad Paans, Wilma Verhoeven, Fa. Joop Makkelie & Zonen, Casper Markesteijn, Christelijke Boekhandel Present, het Nederlands Bijbelgenootschap, Johan van den Tol, de hockeyploeg, de koffiemeiden en al die anderen...

 

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord