Muziek tijdens de Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de Boekenmarkt kunt u op diverse locaties genieten van een uitgebreid muziekprogramma.

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

Muziek & Meer

tijdens de Dordtse Boekenmarkt

(1) Groenmarkt, Bibliotheek AanZet

13.45 14.45 15.45

De LiedjestovenaarEen muzikaal virtuoos feestje voor de bibliotheek gegeven door de Liedjestovenaar. Een concert met zelfgeschreven liedjes in rock ’n roll, bolero en jazz. Een kinderconcert ook speciaal voor volwassenen. Liedjestovenaar Naomi Inez wordt begeleid door Friedmar (viool) en Hajo (keyboard). Laat de liedjestovenaar maar wat magie strooien. Als vanzelf dein of dans je mee op deze opzwepende klanken. En dat is precies de bedoeling. Verzoekjes zijn welkom, want de Liedjestovenaar kent heel veel bekende kinderliedjes, dus kom maar door met de muzikale pret.

Gegarandeerd een virtuoos, muzikaal feest voor jong en oud.

(2) Museumtuin, Havelok Percussion

13.00 14.00 15.00 uur

Havelok Percussion

De tuin van het Dordrechts Museum is misschien wel één van de mooiste, rustigste en meest idyllische plekjes van de Stad. Deze middag is de tuin gevuld met slagwerk. Relaxen met slagwerk lijkt wat tegenstrijdig, maar kom zelf ervaren dat het zeker lukt!. Laat je meevoeren op muziek van Philip Glass. Het repertoire van Glass bestaat voornamelijk uit pianomuziek, maar deze middag wordt het uitgevoerd op marimba, vibrafoon een Balinese gong en steeldrums. Al sinds hun conservatoriumtijd spelen Emilio Saura Jiménez, Niels Verbeek, Antonio Gutiérrez Rubio en Niek KleinJan samen in ensemble- en orkestverband. Sinds 2018 zijn de krachten gebundeld in een muzikaal collectief en is de naam Havelok Percussion gevestigd. Het doel van het kwartet is om slagwerk onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Dat lukt zeker op de Boekenmarkt Dordrecht. Droom weg onder de prachtige bomen in de tuin van het Museum.

(3) Statenplein, Tuna Ciudad de Luz

13.45 14.45 15.45

Tuna Ciudad de Luz

Spaanse volksmuziek over de liefde en het studentenleven, dat is deze middag te horen op het Statenplein. In traditionele zwarte kostuums bewegen de musici van studentenvereniging Tuna Ciudad zich over het Statenplein. TCL van de TU Eindhoven is opgericht in 1964 en is daarmee de oudste Tuna buiten Spanje en Portugal. Een Tuna is een groep studenten die behalve studeren ook Spaanse volksmuziek maken. In Spanje heeft bijna elke universiteit een tunagroep, vaak zelfs voor elke faculteit één. Dat een Nederlandse universiteit zoals de TU Eindhoven een tunagroep heeft is uniek. Wat begon als een studentengrap, bleek uit te groeien tot een volwaardige en succesvolle studentenvereniging. De aanstekelijke liederen worden begeleid door akoestische instrumenten, zoals de laud (Spaanse luit), bandurria (soort mandoline), gitaar, accordeon en pandereta (kleine tamboerijn).

(4) Rondtrekkende BoekBallade,

Maarten Teekens & Jennifer Evenhuis

tussen 13.00 en 16.30 uur.

25 jaar Boekenmarkt samengevat in een uniek fotoboek: dat kun je ook horen en zien tijdens de Boekenmarkt. De speciaal voor deze middag gecomponeerde BoekBallade hoor je op het parcours. De veelzijdige zanger/gitarist Maarten Teekens en comédienne/actrice Jennifer Evenhuis zijn op pad met een missie. Als een rattenvanger van Hamelen trekken ze door de straten van Dordrecht, een zweem van melancholie achter zich latend. Als je geluk hebt, kun je zelfs het fotoboek van 25 jaar Boekenmarkt bij ze aanschaffen (gelimiteerde oplage met originele  kunstwerkjes voor slechts € 10,00) terwijl je geniet van muziek en performance. Niet te missen!

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics