Muziek & Meer tijdens de Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de Boekenmarkt kunt u op diverse locaties genieten van een uitgebreid muziekprogramma.

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

2

LITERAIRE BOYBAND

Museumtuin 13.00, 14.00 en 15.00 uur

BOYBAND, de literaire boyband is een samenwerking van vijf schrijvers, dichters, muzikanten en tekenaars: Jelko Arts, Koen Frijns, Laurens van de Linde en Martin Rombouts. Vandaag is de literaire boyband met 4 boys te gast in de tuin van het museum. Ze brengen literatuur waar je doorheen mag gillen! Literatuur begeleid door catchy tunes en visuals in over the top boyband-enscenering. Nieuwe mannelijkheid, spelen voor boekenbonnen en de dreiging van solocarrières vormen de leidraad in deze tour de boys. Spannend, vreemd, onderhoudend en vooral om niet te missen!

6

MENSENWENSEN

vertellen jouw verhaal uit het verleden

Steegoversloot en Museumstraat 13.15, 14.15 en 15.15

Wil je weleens horen zonder woorden hoe je eigen verhaal klinkt? Vanmiddag zijn er twee mimers te vinden op het Steegoversloot en de Museumstraat. Natuurlijk, zoals echte mimers, kunnen ook deze twee niet praten. Toch zetten ze jouw verhaal centraal! Bedenk alvast je meest bijzondere story.

1

WINSTON SCHOLSBERG

Bibliotheek 14.15, 15.15 en 16.15

Eeer tin tin Sigri tin tin ... heel lang geleden was er in Afrika een grote en sterke koning; Koning Kofu. Hij lokte de dieren naar zijn paleis met zijn tromgeroffel. Voor de bibliotheek kun je deze middag genieten van Winston, de verhalenverteller. Winston Scholsberg zingt, danst en trommelt sinds zijn geboorte. Vanmiddag vertelt hij dit prachtige verhaal en luister goed want misschien word ook jij gelokt door de trommel.

7

TALL TALES

Voorstraat en Visbrug 13.30, 14.30 en 15.30

Het Bachfestival Dordrecht is een 2 jaarlijks festival dat in de even jaren in Dordrecht gehouden wordt. Dit jaar heeft het festival de wens om ook Bach te laten klinken tijdens de Boekenmarkt. Hier willen we graag een podium voor bieden. Het is een toevoeging voor de complete programmering. Deze middag wordt Bach vertolkt op de accordeon en Tall Tales Company vertelt grote verhalen op menselijke schaal. Ze spreken circus en zoals ze zelf zeggen; het is een spannende taal, die emoties oproept. Een taal die iedereen begrijpt maar vrijwel niemand spreekt, maar zeker tot de verbeelding spreekt.

3

SCHURKENBIEFSTUK

Statenplein 13.45, 14.45 en 15.45

Omdat dit jaar voor de eerste maal vinyl te vinden is op de boekenmarkt komt een NSU 1000c uit 1967 richting Dordrecht rijden. Deze NSU is omgebouwd tot een prachtige dj-booth. Schurkenbiefstuk dj’s draaien hier bekend en onbekend vinyl.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics