Muziek tijdens de Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de Boekenmarkt kunt u op diverse locaties genieten van een uitgebreid muziekprogramma.

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

MUSEUMTUIN (1)

MUSEUMTUIN
13.00, 14.00, 15.00 uur

HOLBERG KWARTET

Het Holberg Kwartet, bestaande Kjetl Ree Pederson, Janneke Zegveld, Jan-Willem Vis en Lex Bergink is deze middag te horen in de tuin van het Dordrechts Museum. Deze vier gerenommeerde musici brengen een prachtig afwisselend programma.

 

Jan Willem Vis arrangeerde een aantal werken voor deze bezetting van viool, altviool, cello en hobo. Goed in het gehoor liggende romantische klassiekers om bij weg te dromen. Het muzikale hoogtepunt vormt Mozarts hobokwartet in F (KV 370). Verder staan er twee 3-stemmige inventies van Bach op het programma. Melancholieke klanken in Gnossienne nr. 1 van Erik Satie en Flow my tears van John Dowland maken deze middag compleet. Met een glas wijn van één van de wijnproeverijen in de hand wordt het optreden afgesloten met een Hebreeuws wiegelied, Numi, numi van Yoel Engel. Alle zintuigen worden geprikkeld. Een oase van rust, een must tijdens deze boekenmarkt.

STATENPLEIN (2)

STATENPLEIN
13.45, 14.45, 15.45 uur

MINGAARS - BOOGAARD - DIJKGRAAF

Twee gitaristen en een fijnzinnige virtuoze mondharmonicaspeler spelen op een fundament van jazzy en Braziliaans getinte composities. Op gitaar Peter Mingaars en Ben Boogaard. Beiden met een enorme staat van dienst op alle belangrijke jazzpodia en festivals in Nederland. Op subtiele wijze bespeelt Wim Dijkgraaf zijn chromatische mondharmonica.

Je hoort van djezz jazz tot gypsy jazz. Het repertoire is niet te vangen onder één noemer. De muziek - vaak van eigen hand - is in ieder geval altijd swingend. Zo swingend dat je wel mee moet bewegen! Zij spelen uniek repertoire waaruit de kennis van en de liefde voor vele moderne jazztradities blijkt en geven daar een fijne en persoonlijke vorm aan.

GROENMARKT (4)

GROENMARKT 13.30,
VISSTRAAT 14.30,
VOORSTRAAT 15.30 uur

DEBUTANTEN WIJNWAGEN

Zinnenprikkelende teksten dat past zeker bij het thema van de Dordtse Boekenmarkt dit jaar namelijk “Wijn”. In de binnenstad kun je de wijnwagen tegenkomen met hierop de drie genomineerden voor de ANV Debutantenprijs.

Einde van de dag weten Persis Bekkering, Mirthe van Doornik en Marieke Lucas Rijneveld wie er dit jaar de uitverkorene is. Maar eigenlijk zijn ze dat al. De hele middag staan ze in het middelpunt van de belangstelling en maken drie stops waar ze voorlezen uit eigen werk. Om dit idyllische plaatje compleet te maken worden de drie dames bezongen door minnestreel Lucas Florent en op fluit en luit zijn kompaan Hieronymus. Drinkliedjes uit vervlogen tijden ontbreken deze middag natuurlijk niet.

De wijnwagen start zijn tocht om 13.00 bij het Dordrechts Museum, rijdt vandaar naar de Bibliotheek (13.30 uur), rijdt door naar Boekhandel Vos & van der Leer (14.30 uur) en vandaar via ‘Het Magazijn’(15.30 uur) weer terug naar het Dordrechts Museum. Daar vindt vanaf 16.30 uur de uitreiking van de ANV Debutantenprijs 2019 plaats.

VOOSTRAAT MOBIEL (5)

VOORSTRAAT MOBIEL
Tussen 13.00 en 16.00 uur

DE COMPLIMENTENMEISJES

Ze zijn te vinden op de Voorstraat; de complimenten meisjes. Het gebeurt niet vaak dat je zomaar een geschreven compliment krijgt.

Als je deze middag over de Voorstraat loopt, heb je kans om een complimentenmeisje tegen het lijf te lopen en je kunt er op rekenen dat ze iets voor je in petto heeft. En het leuke is, je krijgt je compliment op papier dus thuis heerlijk na te lezen of zelfs om op de spiegel te hangen. Een uniek “portret” van een eerste indruk. Een heerlijk feel good moment. Je dag kan niet meer stuk!

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord