Muziek tijdens de Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de Boekenmarkt kunt u op diverse locaties genieten van een uitgebreid muziekprogramma.

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

MUSEUMTUIN (1)

MUSEUMTUIN
13.00, 14.00, 15.00 uur

BlackPencil

La Volta staat voor swingende oude muziek en hypnotiserende hedendaagse klanken. Alles uitgevoerd door een topensemble Black Pencil. Het ensemble onderscheidt zich door de bijzondere instrumentatie: blokfluit (Jorge Isaac), panfluit (Matthijs Koene), altviool (Esra Pehlivanli), accordeon (Marko Kassl) en slagwerk (Enric Monfort). Een selectie uit de mooiste Pavanes, Gaillardes en andere dansen met variaties op volkse liederen hebben als inspiratie gediend voor de realisatie van de eigen arrangementen en voor het maken van de nieuwe composities. Componisten van naam leverden muziek, zoals Klaas de Vries, Roderik de Man, David Dramm en Oene van Geel. 

Het ensemble Black Pencil is een voorbeeld van het zogeheten broken consort. In tegenstelling tot het zogenaamde whole consort, waarin slechts instrumenten van dezelfde familie klinken, bestaat het broken consort uit instrumenten met uiteenlopende achtergronden. De instrumenten van het Black Pencil produceren ieder op eigen wijze hun specifieke klank. Een bont gezelschap dat tot een kleurrijke eenheid en daarmee naadloos aansluit bij de traditie van het zeventiende-eeuwse broken consort.

STATENPLEIN (2)

STATENPLEIN
13.45, 14.45, 15.45 uur

Gildas Delaporte, Le Balcon 06 

Gildas Delaporte et compagnons de philharmonie zuidnederland brengen een muzikaal Frans aperitief “chanson d’apres midi”. Levensliederen  begeleid door een ensemble met symfonische roots. Met klassiekers van Victor Hugo, Artur Rimbaud, Charles Baudelaire, maar ook eigentijdse chansons van muzikale duizendpoot Gildas Delaporte zelf. Bon appétit!

GROENMARKT (1)

GROENMARKT
13.30, 14.30, 15.30 uur

Letter Belangrijk, De Bullebak

Als je naam Letter Belangrijk is, dan moet je wel aanwezig zijn tijdens de Boekenmarkt en dan ben je natuurlijk voor De Bibliotheek Aanzet en Kinderboekwinkel De Giraf. Vanmiddag zijn er bijzondere griezels te vinden voor de Bieb; Bullebakken. We moeten heel voorzichtig met zemensenkind. Letter Belangrijk maakt Musicaltheaterproducties met jonge succesvolle musicalsterren. Vandaag ziet je Mandy Sleijpen en Varena Verhoeven. Mandy studeerde in 2014 af aan de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater te Nijmegen.

Momenteel is zij te zien in voorstellingen van Theater van Santen en speelt zij kindervoorstellingen voor Stichting Gilat. Daarnaast is zij werkzaam als docent musical en theater. Verena studeerde in juli 2017 af aan de opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In theaterseizoen 2016/2017 was zij te zien in de sprookjesmusical ‘Pinokkio’ van Efteling Theaterproducties.

DEBUTANTENBOOT (4)

DEBUTANTENBOOT
13.00 - 16.00 uur Doorlopend

Een literair en muzikaal waterrondje Dordt!

Oleg Fateev, bayan met de drie genomineerden van de ANV Debutantenprijs

Nog nooit eerder heeft hij in een boot gespeeld; Oleg Fateev terwijl hij de hele wereld al afgereisd heeft. Vanmiddag de première. Oleg speelt met orkesten, het Storioni Trio, veelneerde debutanten vaart hij ieder uur over de Dordtse binnenwateren. Je hoort een gedeelte uit het genomineerde boek en als de schrijver even op adem komt kunt u zich mee laten voeren door Oleg’s muziek. In de boot passen 10 passagiers en VOL = VOL. Een bijzondere belevenis.

Opstapplaatsen: Stadhuisplein, Wijnbrug en Mattenkade.

Bij slecht weer wijken wij uit naar Boekhandel Vos & van der Leer aan het Scheffersplein.

VOOSTRAAT MOBIEL (5)

VOORSTRAAT MOBIEL
Tussen 13.00 en 16.00 uur

De Literaire Snackbar

Je komt hem tegen op de Voorstraat: De Literaire Snackbar. Een automatiek waar je grappige gedichten over snacks en snacken kunt trekken. Al wandelend krijg je een literaire snack. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een frikandellenlied, een romantisch kroketje of een bevrijdend patatje oorlog. 

Natuurlijk kun je het gedicht meteen groots voorgedragen krijgen maar het kan ook ingepakt en meegenomen worden, zoals een echte snack.

Atelier De Luthiers (6)

Atelier De Luthiers, Voorstraat Noord 13
13.00 uur

TroisElles 

In het atelier van De Luthiers, gitaarbouwer Wout Bosma en vioolbouwer Lucienne van der Lans, klinkt muziek van 100 jaar geleden. TroisElles speelt Debussy, Ravel en Stravinsky. 

Twee plus twee is drie. Dat wordt bij een concert van TroisElles snel duidelijk. De verrassende combinatie van fluit, klarinet en gitaar brengt een ongehoord repertoire voor het publiek en garandeert een intiem kamermuziekconcert waarbij 1918 een centrale plaats krijgt. 

Daniëlla Leleu (fluit), Sofie Van de Velde (gitaar) en Lien Van Steendam (klarinet) leerden elkaar kennen als collega’s in de muziekacademie Dil’Arte (België). De verschillende duocombinaties van de drie instrumenten tijdens lerarenconcerten lieten boeiende werken klinken en werden bijzonder geapprecieerd door publiek en collega’s. De drie dames besloten dan ook een volwaardig concertprogramma samen te stellen van originele werken, compositieopdrachten en arrangementen. Sinds 2014 staan ze op het podium als TroisElles.

Entree gratis Reserveren gewenst i.v.m. beperkt aantal plaatsen: home@deluthiers.nl

kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord