Muziek & Meer tijdens de Dordtse Boekenmarkt

Tijdens de Boekenmarkt kunt u op diverse locaties genieten van een uitgebreid muziekprogramma.

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

2

AIRES TROPICALES QUINTET

Museumtuin 13.00, 14.00, 15.00 uur

Het Aires Tropicales Quintet, opgericht in oktober 2021, benadert muziek met zowel ritme als hartstocht. Wat hun spel zo uniek maakt, is de fascinerende samensmelting van sterke energie en contrasterende elementen, waarbij de ritmes uit hun geboortelanden Cuba en Spanje prominent naar voren komen. De emoties voel je door je aderen stromen tijdens hun optredens, die altijd oprecht en inspirerend zijn. En wat het extra spannend en bijzonder maakt, is dat zij alles uit het hoofd spelen! In lijn met het thema ’sportief’ van de boekenmarkt, biedt het quintet een vorm van muzikale hersengymnastiek op het hoogste niveau

4

DE ITALIANEN

Statenplein 13.45, 14.45, 15.45

Rechtstreeks uit Napoli komen deze fitte en verleidelijke casanova’s naar het Statenplein. Met hun zang, flirterige charme en bravoure brengen zij de Italiaanse sfeer tot leven. Ze brengen een repertoire van Napolitaanse volksliedjes en bekende Italiaanse klassiekers. Zelfs als de zon niet schijnt, brengen deze Italianen een vleugje mediterrane warmte dichterbij, met driestemmige zang begeleid door gitaar. Dit optreden is absoluut een bezoek waard - mis het niet en ervaar de Italiaanse muziek tijdens deze boekenmarkt.

1

LARA & CO. COMPANY

Spierpijn is fijn

Bibliotheek 13.30, 14.30, 15.30

Ben jij klaar voor een sportieve uitdaging met een twist? Lara & Co. Company nodigt je uit voor een unieke, interactieve ervaring waarbij ’stijf als een plank’ transformeert naar ’lenig als een olympisch kampioen’! Zelf beginnen ze als niet-sportievelingen, maar kijk hoe ze tijdens deze boeiende voorstelling veranderen. En het mooie is: jij kunt ook meedoen als je zin hebt! Deze voorstelling is een avontuur voor iedereen, groot en klein. Laat je creatief inspireren en ontdek de magie van beweging op een geheel nieuwe manier. We houden de details wat mysterieus, want het echte plezier zit in de verrassing die je zelf komt ontdekken en ervaren. Dus, kom langs bij de bibliotheek.

En geloof het of niet, je hebt geen sportschoenen nodig!

6

WARD, THE FREEWHEELER,

Rondtrekkend over de boekenmarkt

tussen 14.00 en 16.00 uur

Je kunt op het parcours van de boekenmarkt pianist Ward tegenkomen op zijn Freewheeler Bike. Van verre hoor je hem al aan komen fietsen. Want hij maakt muziek terwijl hij fietst. Deze pianist speelt de sterren van de hemel. Je hoort de prachtigste pop, blues, rock ’n roll, soul, klassieke songs en ballads van de afgelopen 60 jaar. Maar misschien ook iets wat je nog nooit gehoord hebt. Hij componeert ook zelf nieuwe liedjes en dat allemaal terwijl hij in de pedalen van zijn fiets klimt. Deze freewheeler brengt sfeer, snelheid, sportiviteit en sensationele klanken bij elkaar. Een fietser die je graag tegenkomt in dit Boekenmarkt voetgangersgebied.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics