Programma Dordtse Boekenmarkt 2016

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

De Bibliotheek AanZet (1)

Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153
De bibliotheek is tijdens de boekenmarkt open van 12.00-17.00 uur
 

Biebdetectives en feestelijk programma bij AanZet

De Bibliotheek AanZet pakt uit met een gevarieerd programma tijdens de boekenmarkt, zowel in en rond de bibliotheek als op de boekenmarkt zelf.

Biebdetectives op de boekenmarkt

Omdat de bibliotheek natuurlijk de expert is op het gebied van zoeken naar informatie zal een speciaal team van biebdetectives de hele dag duidelijk zichtbaar aanwezig zijn op de boekenmarkt. Altijd al op zoek naar dat ene bijzondere exemplaar? De biebdetectives rusten niet voordat ze het voor jou hebben gevonden. Zij struinen de gehele markt voor je af en zoeken met behulp van social media tot ze een boek hebben gevonden. Is het boek niet aanwezig op de boekenmarkt? Dan hebben ze nog wat draconische middelen achter de hand!

In de Bibliotheek: boekengarderobe en signeren

Meer boeken gekocht dan je kunt tillen? Stal ze gratis in de boekengarderobe van de bibliotheek. En je krijgt ook nog gratis een hippe linnen tas cadeau voor je volgende aankopen! 

Speciaal te gast in de bibliotheek is de Dordtse schrijfster Wytske Nederveen. Je kunt kennismaken met deze 80 jarige grande dame van de poëzie, muziek en beeldende kunst en haar boeken kopen en laten signeren. Voor sommige titels, zoals Het Mollenkwintet gelden speciale boekenmarktkortingen.

Kinderactiviteiten (1) op de Groenmarkt

Kinderen kunnen zich tijdens de Boekenmarkt uren vermaken op de Groenmarkt. Voor de deuren van Kinderboekwinkel De Giraf en de Bibliotheek AanZet is een speciale kindermarkt ingericht met kraampjes vol boeken, speelgoed en andere spulletjes.

Mini Mont Martre

Bezoekers kunnen zich laten portretteren in Parijse sferen. Kinderen zijn hier de kunstenaars en laten op echte schildersezels én kleedjes hun kunsten zien. Beeldend kunstenaar Diana van Hal onderwijst en begeleidt hen. Met een decor van mooie kinderboeken over Frankrijk en Parijs en de geur van croque monsieur is het hier heerlijk vakantiesfeer proeven. Voor de muzikale omlijsting wordt gezorgd door Opera Doelleboelja die fragmenten zingt uit de Toverfluit van Mozart.

kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord