Programma Dordtse Boekenmarkt 2017

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

De Bibliotheek AanZet (1)

Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153
De bibliotheek is tijdens de boekenmarkt open van 12.00-17.00 uur 

Feestelijk programma bij AanZet:

De Bibliotheek AanZet pakt uit met een gevarieerd programma tijdens de Boekenmarkt, zowel in als voor de bibliotheek.

Boekengarderobe

Meer boeken gekocht dan je kunt tillen? Stal ze gratis in de boekengarderobe van de bibliotheek. En je krijgt ook nog een hippe tas cadeau voor je volgende aankopen!

Thematafel design

Wat is design nu eigenlijk? Van industriële vormgeving via DTP en interieurarchitectuur naar modetekenen; in de bibliotheek vind je het allemaal terug in honderden titels.

ANV Debutantenprijs en signeren

De drie genomineerden van de ANV Debutantenprijs gaan mobiel de gehele boekenmarkt over. Natuurlijk doen ze ook de bibliotheek aan. Hier is ook het boek te zien, dat gewonnen kan worden met een stem op de mooiste cover. En stemmen kan ook in de bibliotheek.

Aftrap zomerprogramma bibliotheek

Tijdens de zomervakantie zijn er allerlei kinderactiviteiten in de bibliotheek. Programmeren, voorlezen en spelen met robots. Vandaag op de kindermarkt een voorproefje.

Trombotubatoet

Voor de bibliotheek (en bij slecht weer binnen) treden Dombidoo en Ladilaa op met hun klassieke muziekmachine Trombotubatoet.

13.30, 14.30 en 15.30 uur.

We zijn ook open...

En uiteraard kun je in de bibliotheek ook lenen, lezen, gebruik maken van computers, Wi-Fi en toilet. Of gewoon even uitrusten met een kop koffie en een tijdschrift. 

Meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl

 

Kinderactiviteiten (1) op de Groenmarkt

Kinderen kunnen zich tijdens de Boekenmarkt uren vermaken op de Groenmarkt. Voor de deuren van Kinderboekwinkel De Giraf en de Bibliotheek AanZet is een speciale kindermarkt ingericht met kraampjes vol boeken, speelgoed en andere spulletjes.

Vóór de Bibliotheek vind je een openluchtwerkplaats. Hier kunnen kinderen van 4-12 jaar zelf actief aan de slag als designer. Ze maken op speelse wijze kennis met de nieuwste technieken op digitaal gebied. Zo kun je bijvoorbeeld tekenend programmeren met de Ozobots of kun je je eigen droomhuis ontwerpen in 3D. 

Mini Mont Martre

Vorig jaar waande je je in Parijs op de kindermarkt. Vanwege het grote succes wordt het Mini Montmartre onder leiding van kunstenares Diana van Hal herhaald. Kinderen kunnen de hele middag hun kunsten vertonen op echte schildersezels. Schuif aan en doe gezellig mee! Je hoeft je niet aan te melden en kunt doorlopend terecht.

 

kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord